top of page

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Τεχνίτες Αμαξωμάτων (Φανοποιούς) - Τεχνίτες Βαφής

Έγινε ενημέρωση: 6 Δεκ 2023


για την:

  • απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος

  • μεταβίβαση άδειας

Χορηγούνται Βεβαιώσεις Επιτυχούς Παρακολούθησης Κατάρτισης αναγνωρισμένου από αρμόδια κρατική αρχή, Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) όπως προβλέπεται από τις παρακάτω αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών:

  • 100 ωρών για Τεχνίτες Αμαξωμάτων (Φανοποιούς) και Τεχνίτες Βαφής σε θέματα που αναφέρονται στην ειδικότητά τους (ΦΕΚ 207/Α/11-12-85 Ν. 1575/85, υπ. αριθμ. 73102/715/1988 (ΦΕΚ/Β /302/ 19-05-1988) απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών)

  • 40 ωρών για Τεχνίτες Αμαξωμάτων (Φανοποιούς) και Τεχνίτες Βαφής σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση Φανοποιείου – Βαφείου (με βάση την Υ.Α. 19197/1483/1997 απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών)

Α. ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ (ΦΑΝΟΠΟΙΟΙ ) και ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΒΑΦΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ: (Η προϋπηρεσία, σε όμοια εργασία, καθορίζεται σύμφωνα με τον τίτλο σπουδών που κατέχουν και πρέπει να έχει διανυθεί μέσα στην τελευταία οκταετία), θα προσκομίζεται:

  • Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης Κατάρτισης αναγνωρισμένου από αρμόδια κρατική αρχή, Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για την περιβαλλοντική διαχείριση του Φανοποιείου ή του Βαφείου, διάρκειας 40 ωρών.

Β. ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ (ΦΑΝΟΠΟΙΟΙ )και ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΒΑΦΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ:

(Πρέπει να έχουν ελάχιστη προϋπηρεσία σε όμοια εργασία τουλάχιστον οκτώ (8) ετών η οποία πρέπει να έχει διανυθεί μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία) θα προσκομίζεται:

  • Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης Κατάρτισης, αναγνωρισμένου από αρμόδια κρατική αρχή, Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), από την οποία θα προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει παρακολουθήσει για τουλάχιστον 100 ώρες επιτυχώς τα μαθήματα που αναφέρονται την ειδικότητά του.

και

  • Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης Κατάρτισης, αναγνωρισμένου από αρμόδια κρατική αρχή, Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για την περιβαλλοντική διαχείριση του Φανοποιείου ή του Βαφείου, διάρκειας 40 ωρών.


bottom of page