top of page

Δράση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την αναγνώριση της αξίας της ελευθερίας στην εκπαίδευση

Ο Μάρτιος για τους Έλληνες και τον ελληνισμό είναι μήνας καθοριστικής σημασίας. Θυμίζει την ελληνική επανάσταση, τους αγώνες για την ελευθερία, τις θυσίες των ηρώων, όλα εκείνα τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Ο φετινός Μάρτιος είναι διπλά ξεχωριστός γιατί συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη στιγμή του ξεσηκωμού των Ελλήνων και της απελευθέρωσης.

Το ΚΔΒΜ 2 Επιμορφωτική Κιλκίς, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση, επιθυμεί να προωθήσει το δικό του μήνυμα στην κοινωνία, υλοποιώντας μια συμβολική εκστρατεία. Λόγω της πανδημίας Covid, η εκστρατεία θα περιοριστεί στο διαδίκτυο και κυρίως σε ένα από τα πιο γνωστά κοινωνικά δίκτυα, το Facebook.

Τα στελέχη της Επιμορφωτικής σχεδίασαν το εικονιζόμενο λογότυπο θέλοντας να τονίσουν την αξία της ελευθερίας έκφρασης και γνώσης, η οποία πηγάζει μέσα από την ανθρώπινη ελευθερία. Η εξέλιξη της γνώσης στον τομέα της τέχνης και των γραμμάτων θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή μέσα από την ανάλυση του λογότυπου. Ένα ποντίκι υπολογιστή «τροφοδοτείται» μέσα από την φλόγα του κεριού, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως κάποτε υπήρξε το κρυφό σχολειό...και σήμερα έχουμε φτάσει στην τηλεκατάρτιση! Η διαδικτυακή καμπάνια με τη διάδοση του μηνύματος «αναλογίσου την αξία και δημιούργησε» έχει στόχο να παρακινήσει το ευρύ κοινό στο να αναλογιστεί αρχικά την αξία της ελευθερίας και έπειτα να δημιουργήσει οτιδήποτε μπορεί να είναι ωφέλιμο σε προσωπικό, επαγγελματικό ή συλλογικό επίπεδο. Η γιγαντιαία πρόοδος που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια στην εκπαίδευση, τα εργαλεία που έχουν επινοηθεί, οι ευκαιρίες κατάρτισης μέσω προγραμμάτων και άλλα πολλά, δεν είναι στοιχεία δεδομένα που διατίθενται στην κοινωνία-προηγήθηκε μεγάλος αγώνας...για να απολαμβάνουμε οι Έλληνες όλα αυτά τα αγαθά, με αιματοχυσία αν ανατρέξουμε στην αρχή των γεγονότων. Η καμπάνια με συμβολικό χαρακτήρα περιλαμβάνει πέρα από τη διάδοση του προωθητικού υλικού (λογότυπο, αφίσα) κι ένα ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο φωτογραφίας για το FB.

Το ΚΔΒΜ 2 Επιμορφωτική Κιλκίς καλεί το ευρύ κοινό και κυρίως τους εκπροσώπους της τέχνης και των γραμμάτων (π.χ. δάσκαλοι, καθηγητές, εκπαιδευτές ενηλίκων, μαθητές, φοιτητές) να "αγκαλιάσουν" την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για την αναγνώριση της αξίας της γνώσης και κυρίως προβάλουν το έναυσμα για δημιουργικότητα.

Η διαδικασία για την υιοθέτηση του πλαισίου εικόνας προφίλ είναι απλή: οι υποστηρικτές της καμπάνιας μπορούν να κάνουν είσοδο στον λογαριασμό τους και επιλέξουν από την εικόνα προφίλ την "προσθήκη πλαισίου". Για να εμφανιστεί το πλαίσιο της καμπάνιας πρέπει να γίνει αναζήτηση της ετικέτας #Επιμορφωτική. Η προώθηση της καμπάνιας θα διαρκέσει μέχρι την λήξη του έτους, χωρίς καμία δέσμευση για τους υποστηρικτές. Τα στελέχη της Επιμορφωτικής εύχονται χρόνια πολλά στους Έλληνες, πρόοδο σε όλους τους τομείς και γρήγορη απελευθέρωση από την μάχη κατά του κορωνοϊού.


Κατεβάστε το προωθητικό υλικό:

Αφίσα
.zip
Download ZIP • 11.84MB
Λογότυπο
.zip
Download ZIP • 534KB

bottom of page