top of page

Εκπαίδευση εθελοντών στη διαχείριση καταστροφών - VOLUnteer

Έγινε ενημέρωση: 28 Σεπ 2023

Πρόσκληση συμμέτοχης σε δράση δωρεάν πιστοποιημένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «Εκπαίδευση εθελοντών στη διαχείριση καταστροφών» στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Integrated framework for the management of natural hazards based on Civil Protection VOLUnteers towards reinforcing cross-border readiness, prevention, response and improvement of resilience - VOLUnteer» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014 – 2020»


Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με την Επιμορφωτική Κιλκίς σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο δωρεάν πιστοποιημένο σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση εθελοντών στη διαχείριση καταστροφών». Το σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να συμμετάσχετε εξ’ αποστάσεως.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς παρουσιάζει με υπερηφάνεια ένα εξαιρετικό δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο με διάρκεια 10 ώρες, αφιερωμένο στην εκπαίδευση εθελοντών στη διαχείριση καταστροφών. Με στόχο να ενισχύσουμε την ανταπόκριση των κοινοτήτων σε κρίσιμες καταστάσεις, το σεμινάριο αυτό παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για εκπαίδευση και εξέλιξη.


Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο:


 • 📚 Εκπαίδευση σε Κρίσιμα Θέματα: Κατανοήστε τη φύση των καταστροφών, την προετοιμασία και την αντίδραση σε αυτές.

 • 🤝Δημιουργία Συνεργασιών: Ελάτε σε επαφή με άλλους εθελοντές και επαγγελματίες στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

 • 💡 Εξειδικευμένοι Ομιλητές: Μάθετε από εξειδικευμένους εκπαιδευτές με πολυετή εμπειρία.

 • 🤲 Ευκαιρίες Εθελοντικής Δράσης: Εξελιχθείτε σε έναν αποτελεσματικό εθελοντή στη διαχείριση καταστροφών.

 • 🏆 Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης: Κάντε το βήμα προς την επαγγελματική σας ανάπτυξη.


Στο πλαίσιο της πράξης "VOLUnteer", η Επιμορφωτική Κιλκίς ως ανάδοχος και για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει αναλάβει την υλοποίηση δράσης κατάρτισης 80 εθελοντών στον τομέα της διαχείρισης καταστροφών. Το θεματικό αντικείμενο του σεμιναρίου καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων που εστιάζουν στην κατανόηση του εύρους της διαχείρισης καταστροφών. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση καταστροφών στην επιλέξιμη περιοχή Ελλάδας -Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας νέας προοπτικής διαχείρισης φυσικών καταστροφών.


Το έργο VOLUnteer αποσκοπεί στη δημιουργία ενός επιχειρησιακού διασυνοριακού δικτύου εθελοντών και φορέων πολιτικής προστασίας, για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών στη διασυνοριακή περιοχή, δομημένου στη βάση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που περιλαμβάνει κοινές εκπαιδευτικές ενότητες και οδηγούς και καινοτόμα επιχειρησιακά εργαλεία τεχνολογίας. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποτελεί έναν από τους τρεις εταίρους του έργου VOLUnteer, μαζί με τη ΔΥΟΠΠ - Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την Εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας (επικεφαλής Δικαιούχος) και τον φορέα PROTECTION AND RESCUE DIRECTORATE από την πλευρά της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.


Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 10 ώρες και με την ολοκλήρωση οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.


Στόχοι Σεμιναρίου:

 1. Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση: Να παράσχει βασικές γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση καταστροφών και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σχετικά με τη σημασία της πρόληψης.

 2. Ενίσχυση των Δεξιοτήτων: Να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με συγκεκριμένες δεξιότητες, όπως πρώτες βοήθειες, εκκένωση, και επικοινωνία σε καταστάσεις κρίσης.

 3. Ενθάρρυνση της Εθελοντικής Δράσης: Να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να γίνουν εθελοντές στη διαχείριση καταστροφών και να συνεισφέρουν στις κοινότητές τους.

 4. Εκπαίδευση Εθελοντών Επαγγελματικής Δράσης: Να προσφέρει εκπαίδευση σε άτομα που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τομέα της διαχείρισης καταστροφών.

 5. Δημιουργία Δικτύων: Να παρέχει ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασίας με άλλους επαγγελματίες και εθελοντές στον τομέα.

 6. Αύξηση της Κοινωνικής Συνείδησης: Να ενισχύσει την κοινωνική συνείδηση σχετικά με τη σημασία της προετοιμασίας και της αντίδρασης σε καταστροφές.

 7. Ενημέρωση για Νέες Τεχνολογίες: Να εισάγει τους συμμετέχοντες στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης καταστροφών.

 8. Ανάπτυξη αίσθησης για Εθελοντική Δράση: Να βοηθήσει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και της αυτοπεποίθησης που απαιτούνται για την εθελοντική δράση σε καταστροφικές καταστάσεις.

 9. Ενίσχυση της Συνεργασίας με Καταστροφικές Καταστάσεις: Να ετοιμάσει τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν αποτελεσματικά με τις αρχές και τις οργανώσεις που αντιμετωπίζουν καταστροφές.

 10. Προώθηση της Ασφάλειας της Κοινότητας: Να συμβάλει στην αύξηση της γενικής ασφάλειας και της προετοιμασίας των κοινοτήτων για την αντιμετώπιση καταστροφών.Οι θέσεις στο σεμινάριο θα καλυφθούν με βάση την προτεραιότητα υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους.wildfires


Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αναζητάτε περαιτέρω πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 23410 28705 ή μέσω email στο info@epimorfotiki.gr.


Ανυπομονούμε να σας υποδεχθούμε στο σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση εθελοντών στη διαχείριση καταστροφών» και να μοιραστούμε αξιόλογες εμπειρίες και γνώσεις!


Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme "Greece - Republic of North Macedonia 2014-2020" και χρηματοδοτείται από πόρους ευρωπαϊκούς και των συμμετεχουσών χωρών.Comments


bottom of page