top of page

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατάρτιση εργαζομένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τομέα των τροφίμων – αγροτικών προϊόντων

  • gpouneridis
  • πριν από 8 λεπτά
  • διαβάστηκε 2 λεπτά
ree

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. - Κ.Δ.Β.Μ. υλοποίησε με επιτυχία το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με τίτλο «Βασικές Αρχές Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων - Αγροτικών Προϊόντων». Στη δράση συμμετείχαν ιδιωτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις μικρομεσαίας κλίμακας στον τομέα των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων. Οι ωφελούμενοι καταρτίστηκαν με δια ζώσης εκπαίδευση στην έδρα του συνεργαζόμενου κέντρου ΤΣΙΑΜΟΥΡΑ Ε.Ε. Κ.Δ.Β.Μ. στην Δράμα.


Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα κατάρτισης ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου 2025 και ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2025. Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση, πρακτικές ασκήσεις και επισκέψεις σε εγκαταστάσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τομέα των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων. Μετά την εκπαίδευση, οι ωφελούμενοι συμμετείχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση του Πιστοποιητικού «Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων».


Οι ωφελούμενοι της δράσης ήταν 20 άτομα που απασχολούνται σε επιχειρήσεις μικρομεσαίας κλίμακας στον τομέα των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν και εφοδιαστούν με γενικές και ειδικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση και την ποιότητα των προϊόντων, τη νομοθεσία που διέπει τις διαδικασίες, τους παράγοντες κινδύνου, την μελέτη και τη διασφάλιση της ποιότητας, το σχεδιασμό και την βελτίωση καθώς και την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) για την διεξαγωγή των απαραίτητων ενεργειών.



Επιπλέον, μέσω των συνολικών δράσεων του προγράμματος, επιτεύχθηκαν οι παρακάτω στόχοι:

  • Η συμβολή στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα, μέσα από την ενδυνάμωση της επαγγελματικής κατάρτισης και ειδίκευσης σημαντικού αριθμού ατόμων που απασχολούνται σε αυτόν τον τομέα.

  • Η υψηλής ποιότητας ειδίκευση των ατόμων που απασχολούνται στον τομέα των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων και η επακόλουθη αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και της ποιότητας του τελικού προϊόντος, τα οποία συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς και τη στήριξη του τοπικού εργατικού δυναμικού.


Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης: «Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων σε ΜΜΕ» η οποία εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014-2020, στην Υποδράση 19.2.1.2 «Μεταφορά γνώσεων & ενημέρωσης σε ΜΜΕ αγροτικών περιοχών» στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Δράμας» της Ο.Τ.Δ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΡΑΜΑΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ». Το έργο αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της ΑΝΕΔ για την αποτελεσματική συμβολή της στην τοπική αειφόρο ανάπτυξη στην Περιφερειακή Ενότητα της Δράμας, διεκδικώντας προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης προσφέροντας γνώσεις και οικονομικές ενισχύσεις σε συγκεκριμένες ομάδες – στόχους κάθε δράσης.




Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης



ree

 
 
 

Σχόλια


bottom of page