top of page

Μόλις δημοσιεύθηκε νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την έμφυλη βία στους νέους


Το έργο “A Chance for Change”, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, ανακοινώνει τη δημοσίευση μιας νέας έρευνας, σχετικά με την έμφυλη βία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Γαλλία. Η έρευνα περιγράφεται σε ένα νέο ηλεκτρονικό βιβλίο, που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο International Conference of C4C project.


Ο καθηγητής Theo Gavrielides, Ιδρυτής και Διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου “RJ4ALL”, που συντονίζει το έργο, δήλωσε: “Στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες μας, η έμφυλη βία συνεχίζει να είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο που επηρεάζει τη ζωή των νέων. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν, ότι οι εργαζόμενοι με νέους χρειάζονται περισσότερες ικανότητες για να αντιμετωπίσουν αυτό το επίμονο φαινόμενο. Ως ένας από τους κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες στον κόσμο για την αποκαταστατική δικαιοσύνη, θέλαμε να θέσουμε σε πιλοτική εφαρμογή, γνώσεις και εργαλεία, χρησιμοποιώντας τις ηθικές αρχές και τις πρακτικές της αποκατάστασης. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο και ανυπομονούμε να το συζητήσουμε στο Διεθνές Συνέδριό μας.”

Αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο παρουσιάζει τα συνοπτικά αποτελέσματα του έργου «Chance for Change: Empowerment & Restoration» (C4C), του προγράμματος Erasmus+. Ο συντονιστής του έργου ήταν το Διεθνές Ινστιτούτο με την επωνυμία “Restorative Justice for All” (RJ4All) και ο σκοπός του ηλεκτρονικού βιβλίου ήταν να βοηθήσει στην εκρίζωση της έμφυλης βίας μεταξύ των νέων και να συνδράμει όλους όσους εργάζονται σε περιβάλλοντα με νέους, να εντοπίσουν και να αποτρέψουν αυτό το φαινόμενο. Το έργο «Chance for Change: Empowerment & Restoration» και αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο, ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ινστιτούτου “RJ4All”, με την “One Terrene International” (OTI) από την Κύπρο, την “ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ” από την Ελλάδα, την “ASAD Cooperativa Sociale” από την Ιταλία, το “UNIVERSIDAD DE HUELVA” από την Ισπανία και τη “GIDE” από τη Γαλλία.


Ο καθηγητής Δρ Howard Williamson CVO CBE FRSA FHEA (καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τη Νεολαία στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας και μη εκτελεστικός διευθυντής του “RJ4All”), δήλωσε: “Οι εργαζόμενοι με νέους έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν αυτό που σήμερα αναφέρεται ως «έμφυλη βία». Θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό, μέσω πρακτικών της αποκαταστατικής δικαιοσύνης, που συνάδουν με τις βασικές της αξίες… Η έρευνα που πραγματεύεται αυτό το βιβλίο, τα ηλεκτρονικά σεμινάρια και το πλαίσιο ικανοτήτων που απορρέουν από αυτήν, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για να τονίσουμε τη σημασία της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και τις διεργασίες αποκατάστασης αυτής, κατά τη χάραξη πολιτικών για τη νεολαία και κατά την εργασία με νέους”.



Η Τατιάνα Ηλιάδου από την “ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ”, είπε:

“Έχοντας φτάσει σχεδόν στο τέλος αυτού του όμορφου και παραγωγικού ταξιδιού που ξεκίνησε με την υλοποίηση του πρώτου πνευματικού προϊόντος του έργου, «A Chance for Change: Empowerment and Restoration» (2019-1-UK01-KA205-061341), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + και θα ολοκληρωθεί με τη δημοσίευση του τελευταίου πνευματικού προϊόντος, αναμένουμε με ανυπομονησία το διεθνές συνέδριο στο Λονδίνο στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022 και ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά 2022."


Η Daniela Jaramillo-Dent, από το Πανεπιστήμιο HUELVA, δήλωσε:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουμε στο διεθνές συνέδριο στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα, για να συζητήσουμε τα αποτελέσματα του έργου και τη δουλειά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια”.


Η Corinna Bartoletti από το “GIDE”, δήλωσε:

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα πνευματικά προϊόντα αυτού του έργου και θα κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τη συνεχή διάδοσή τους”.

Ο Theo Mavrosavva από την “One Terrene International” (OTI), δήλωσε:

“Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα, παραγωγικά και δημιουργικά αναπτύσσεται αυτό το έργο και αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο, που είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας μας πνευματικής παραγωγής. Το βιβλίο παρουσιάζει τα αποτελέσματα αυτού του πολύ σημαντικού έργου, σχετικά με την έμφυλη βία, την οπτικοακουστική εκπαίδευση και την αποκαταστατική δικαιοσύνη. Ανυπομονώ για το διεθνές συνέδριο τον επόμενο Ιανουάριο, στο οποίο θα παρουσιαστούν τα ευρήματα και τα αποτελέσματα αυτού του έργου”.


Σημειώσεις προς τους συντάκτες:


Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ελεύθερα διαθέσιμο εδώ.


Περισσότερες πληροφορίες για το προσεχές διεθνές συνέδριο, μπορείτε να βρείτε εδώ.


Η ιστοσελίδα του προγράμματος www.achance4change.eu

bottom of page