top of page

Υλοποίηση εξετάσεων πιστοποίησης με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας


Η προστασία της υγείας και ασφάλειας των εκπαιδευομένων αλλά και του προσωπικού, είναι απόλυτη προτεραιότητα για το κέντρο δια βίου μάθησης 2 Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε., γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα σε κάθε εκπαιδευτική ενέργεια. Δια του λόγου το αληθές, υλοποιήθηκαν πρόσφατα με την απόλυτη τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας, οι πρώτες εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μετά από αρκετούς μήνες «υποχρεωτικής παύσης» λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και των αντίστοιχων επίσημων αποφάσεων για την εκπαίδευση, υλοποιήθηκαν στις 21 και 23 Απριλίου στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της «Επιμορφωτικής», οι εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση του Vellum IT Skills Diploma (πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ, που δεν χρειάζεται ανανέωση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία). Κατόπιν ανακοίνωσης των τρεχουσών μέτρων και οδηγιών για την εκπαίδευση, η διενέργεια των εξετάσεων έγινε με την ακόλουθη διαδικασία: οι εξεταζόμενοι προσήλθαν με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος Self Test για τον SARS2-COVID 19, χρησιμοποίησαν υποχρεωτικά διπλή μάσκα και γάντια μιας χρήσης και σε απόσταση άνω των 2 μέτρων έδωσαν τις εξετάσεις σε «δικό τους» υπολογιστή. Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αξίζει να αναφερθεί πως απολυμάνθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χρήση τους, ενώ διέθεταν μεμβράνες ασφαλείας στα πληκτρολόγια και στα ποντίκια. Επιπλέον, οι άνετοι και συνεχώς αεριζόμενοι χώροι της «Επιμορφωτικής» σε συνδυασμό με τη φιλική διάθεση, είναι στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχημένη έκβαση της εξέτασης.

Πιθανόν, οι προαναφερόμενες ενέργειες να χαρακτηριστούν από ένα μέρος του κοινού ως υπερβολικές ή ακόμη και να φανούν ως δύσκολες…σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως οι εκπαιδευτικοί φορείς οφείλουν υποχρεωτικά να τηρούν τα οριζόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως αντίστοιχα οφείλουν να τηρούν και οι υπόλοιποι κλάδοι. Οι δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού έχουν επιβάλλει μέτρα που για κανέναν δεν είναι ευχάριστα, παρ’ όλα αυτά ας μην ξεχνάμε ότι οδεύουμε στην επίλυση του προβλήματος και με θετική διάθεση θα πρέπει όλοι να προχωρήσουμε την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως η ικανότητα της ασφαλούς υλοποίησης εξετάσεων δια ζώσης είναι σημαντική, αφενός γιατί δηλώνει την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς και αφετέρου γιατί αρκετοί από τους συμμετέχοντες έχουν ανάγκη την άμεση απόκτηση του πιστοποιητικού (ηλεκτρονικών υπολογιστών-και όχι μόνο!), για τη συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς ή άλλες ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας. Για τους ίδιους λόγους αναμένεται με ανυπομονησία το «άνοιγμα» της δια ζώσης εκπαίδευσης και πιστοποίησης και για άλλα θεματικά αντικείμενα (π.χ. πιστοποίηση αγροτών, παρόχου πρώτων βοηθειών, ΕΦΕΤ, τεχνικός ασφαλείας, security κ.ά.) Οι ενδιαφερόμενοι για την εκπαίδευση και πιστοποίηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπών θεματικών αντικειμένων, μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 2341029690 & 28705 (Κιλκίς) & 2343097340 (Πολύκαστρο) αλλά και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την αίτηση από το σύνδεσμο: https://www.epimorfotiki.gr/contact-formComments


bottom of page